Koulukino on valtakunnallinen elokuvakasvatusyhdistys, joka kannustaa kouluja elokuvan pariin ja tarjoaa opettajille elokuvakasvatuksen välineitä. Tavoitteena on tuoda koululaiset elokuvateatterielämyksen äärelle ja saada opettajat käsittelemään nähtyä jälkikäteen yhdessä oppilaiden kanssa. Koulukinon voivat varata kaikki ensikoulu, alkuopetus, alakoulu, yläkoulu, lukio ja ammatilliset oppilaitokset.

Miten toimia?

Käykää tutustumassa koulukino.fi -sivustoon. Voitte miettiä jo valmiiksi elokuvan, jonka haluaisitte katsoa. Ottakaa yhteyttä meihin soittamalla puh. 040 8439856 tai illalla puh. 040 7277 106 tai OTA YHTEYTTÄ -lomakkeen kautta. Autamme myös mielellämme sopivan elokuvan valinnassa. Koulunäytösten ajankohta sovitaan ja järjestetään teille sopivana ajankohtana koulupäivän aikana arkisin klo 8-15. Opettajat, valvojat ja avustajat pääsevät näytökseen ilmaiseksi luokan kanssa.

Koulukino-käynnin lipun hinta sovitaan erikseen. Lipun hintaan vaikuttavat mm. oppilaiden määrä ja se kuinka uusi elokuva on. Vanhemmat elokuvat ovat pääsääntöisesti edullisempia, kuin uudet.

Hinta noin 6-10 euroa/lippu sis.alv.10%. Esityksen maksun voi suorittaa käteisellä, maksukorteilla tai laskulla.

Opetus- ja kulttuuriministeriö rahoittaa Koulukinon toimintaa ja tukee näin mediakasvatuksen sisällyttämistä koulujen perusopetukseen.